Logo

20/11/2018

Загадувањето на воздухот во Скопје-факти


Градот Скопје веќе повеќе години се соочува со проблемот на загадувањето на воздухот, посебно во зимскиот период.
Причините за загадување се различни, правени се голем број истражувања и предвидени се мерки за заштита и спречување на овој проблем.
За сето ова се разговораше на работилницата „Загадувањето на воздухот во Скопје-факти, причини и акции“ која се одржа денес (вторник) 20.11.2018 година во 12 часот во салата за седници на Советот, на која активно се вклучи и Дирекцијата за заштита и спасување.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации