Logo

15/05/2020

Донација од МЦЗ на ЕУ


Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Аднан Џафроски, со Н.Е амбасадорот на Австрија г-дин Георг Вуцас и Вицепремиерот за европски прашања г-дин Бујар Османи, ја примија донацијата од Австрија преку Механизмот за цивилна заштита на Европска Унија. Донацијата се состои од агрегати, шатори за згрижување на население, ќебиња и постелнини за еднократна употреба.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации