Logo

Упатени 35 припадници на силите за заштита и спасување во Р. Албанија

Тим за пребарување и спасување од урнатини составен од 35 припадници на силите за заштита и спасување со комплетна опрема замина во Р. Албанија, со цел поддршка за справување со последиците од силниот земјотрес што утрово ја погоди оваа земја.

26/11/2019

Joint reaction 19

Претставник на Дирекцијата за заштита и спасување во периодот 15-19.07.2019 година, учествуваше на Финална координативна конференција (ФКК) за вежбата „Joint reaction 19“ во Тирана, Р. Албанија. На вежбата која е планирана да се реализира во период 21-24.10.2019 година во Р. Албанија,...

22/07/2019

DPPI SEE DMTP 2018: Евакуација на пациенти,повредени и посетители од клиничка болница Аџибадем Систина (ВИДЕО)

DPPI SEE DMTP 2018: Евакуација на пациенти,повредени и посетители од клиничка болница Аџибадем Систина (ВИДЕО)

24/06/2018

DPPI SEE DMTP 2018: Евакуација на пациенти,повредени и посетители од клиничка болница Аџибадем Систина

Во рамките на Иницијативата за подготвеност и превенција од катастрофи на Југоисточна Европа ДППИ ЈИЕ, а во организација на Дирекцијата за заштита и спасување и Клиничката болница "Аџибадем Систина" - Скопје, на 22 и 23 јуни 2018 година, се одржаа работилница...

23/06/2018

Вежба за евакуација на пациенти,повредени,персонал и посетители - годишна програма за обука на ДППИ ЈИЕ

Во период од 21-24 јуни 2018 година, Дирекцијата за заштита и спасување, во рамките на годишната програма зз обука за 2018 година на Иницијативата за подготвеност и превенција од катастрофи на земјите од ЈИЕ, ДППИ ЈИЕ, ќе организира работилница и вежба за евакуација на...

20/06/2018

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации