Logo

18/07/2019

ПРИРОДАТА Е НАША ОДГОВОРНОСТ!


Во склоп на кампањата за намалување на заканите од пожари, тим од Дирекцијата за заштита и спасување имаше штанд во ТЦ Сити Мол со цел запознавање на граѓаните со ризиците кои ги носат пожарите на отворен простор и како да се самозаштитат. Иднината им припаѓа на оние кои се подготвени. ПРИРОДАТА Е НАША ОДГОВОРНОСТ !

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации