Logo

02/08/2019

Кампања за намалување на ризиците од пожари во Крушево


Дирекцијата за заштита и спасување во пресрет на големиот празник Илинден, вчера 1.8.2019 (четврток), на Гумење, Крушево на жителите и посетителите им делеше едукативен материјал, кој ДЗС го подготви во склоп на Кампањата за намалување на ризиците од пожари. Кампањата за намалување на ризиците од пожари на Дирекцијата за заштита и спасување трае од 15.7-15.8.2019г. и ги опфаќа сите градови во Републиката. #ИднинатаИмПрипаѓаНаОниеКоиСеПодготвени #ПриродатаЕНашаОдговорност

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации