Logo

18/04/2022

Координативен состанок со надлежните субјекти во Системот за заштита и спасување


Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Bekim Maksuti денеска во Берово одржа состанок со надлежните субјекти во Системот за заштита и спасување во врска со престојната сезона на пожари на отворен простор.
На координативниот состанок се зборуваше за запишување со моменталната состојба и подготвеноста за справување со пожари, преглед на состојбата на надлежните институции, состојбата со просторните сили за заштита и спасување на надлежните субјекти и нивната подготвеност за локализирање и гасење пожари.
 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации