Weekly News

Logo

Чистење на заглавени стебла и гранки околу столбовите на мостот „Гемиџии“ на реката Вардар.

 
Подрачно одделение на Дирекцијата за заштита и спасување во Велес, во рамките на своите надлежности врши константно следење на состојбите на терен при што се забележани заглавени стебла и гранки околу столбовите на мостот „Гемиџии“ на реката Вардар. Проценето е дека со н...

05/09/2018

Управувачки комитет за справување со кризи

Управувачки комитет за справување со кризи: Сите надлежни институции работат во насока на превенција на појавата на поплави по интензивните врнежи од дожд и топењето на снегот

 

По интензивните врнежи од дожд и топењето на сн...

07/03/2018

Донација од фирмата РОСОМАК С.А. од Полска

Во соработка со Амбасадата на Република Македонија во Варшава – Полска, 
фирмата РОСОМАК С.А. од Полска, која е производител на воена опрема, 

28/12/2016

Пороен дожд во Кичево

Во вечерните часови на 19 Август 2016 во Кичево имаше краткотраен пороен дожд кој на магистралниот пат Кичево – Охрид на местото викано „кај Млинот“ предизвика собирање на вода на места и до висина од половина метар.

20/08/2016

Донации преку Механизмот за цивилна заштита

Преку Механизмот за цивилна заштита на 17 Август 2016 пристигна донацијата од Република Бугарија.

Во Република Македонија преку Механизмот за цивилна заштита пристигнаа донации од Република Грција, Република Австрија, Ре...

17/08/2016

Пристигна тимот експерти од Европската унија

 Пристигна тимот експерти ангажиран преку Механизмот за цивилна заштита на Европската унија од областа на водовод и канализација за испомош на надлежните институции во процена на загрозеноста на вода...

11/08/2016

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации