Cover image
Тимовите за брз одговор за заштита и спасување под вода на Дирекцијата за заштита и спасување во потрага по исчезнато лице

Тимовите за брз одговор за заштита и спасување под вода на Дирекцијата за заштита и спасување во пот...

27/09/2022

Cover image
Покана

Почитувани, Дирекцијата за заштита и спасување на 30.09.2022 година со почеток од 09:00 часот орг...

27/09/2022

Cover image
ОГЛАС

О Г Л А С За ангажирање на Проектен тим за имплементација на проектот „ВОЛОНТЕР“ Т...

26/09/2022

Cover image
ОГЛАС

О Г Л А С За ангажирање на Проектен тим за имплементација на проектот „FLOODSHIELD“...

26/09/2022

Cover image
Заменик Директорот на ДЗС на „Отворен Балкан“

Во рамки на иницијативниот самит на Отворен Балкан, премиерот на Северна Македонија, Димитар Ковачев...

02/09/2022

Cover image
Отсранети артилериски гранати

На 14.08.2022 во 17.25 часот Покрај брегот на Преспанското езеро во близина на местото Царина ...

15/08/2022

Cover image
Состанок со претставници на Радиоаматерската Асоцијација на РСМ

На ден 01.08.2022 година Директорот Bekim Maksuti се одржа состанок со претставници на Радиоаматерск...

14/08/2022

Cover image
Пронајдено лицето изчезанот од Битола

По пријава на МВР за исчезнато лице, до Дирекцијата за заштита и спасување е побарано за почнување п...

29/07/2022

Cover image
Одлука по оглас за вработување на определено време

Преземете го тука документот преземи

29/07/2022

Cover image
The European Union`s CBC Programme

The European Union`s CBC Programme

28/07/2022

Cover image
Пожарот во Беровско е локализиран

Пожарот во Беровско е локализиран во 17 часот, тимовите и сите други учесници се вратени во базите,...

25/07/2022

Cover image
Свечено примопредавање на опрема, донирана од страна на Романија

На 19 јули 2022 година, во Дирекцијата за заштита и спасување, во присуство на медиуму, се одржа све...

22/07/2022

Cover image
AIR TRACTOR на Дирекцијата за заштита и спасување полета за гасење на пожарот во Беровско

По појавата на пожар на месноста помеѓу селата Митрашинци и Будинарци во Беровско во која е зафатена...

22/07/2022

Cover image
Промоција на истражувачката студија

На 15.7.2022 година на Факултетот за Безбедност се одржа промоција на истражувачката студија ,,Анали...

18/07/2022

Cover image
Средба со новиот амбасадор на Република Косово, Флоријан Ќехаја

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин. Беким Максути вчера имаше средба со новиот а...

18/07/2022

Cover image
Јавен Оглас

Ј А В Е Н    О Г Л А С за вработување на 3 (три) лица во Дирекција за заштита и спасување...

18/07/2022

Cover image
Одлуки за избор на кандидат по основ на вработување на определено време

Преземи документ

22/06/2022

Cover image
Основна обука за заштита и спасување од пожари на отворен простор

На ден 31.05 2022 година, Дирекција за заштита и спасување реализираше Основна обука за заштита и...

03/06/2022

Cover image
Интерни Огласи

Интерен оглас 1-2022 - преземи документ Интерен оглас 2-2022 - преземи документ Образец за при...

19/05/2022

Cover image
Кампања "Да се научиме како да ги заштитиме шумите од пожари"

Во рамките на планираните активности, ДЗС преку своите подрачни одделенија за заштита и спасување во...

13/05/2022