Weekly News

14/08/2019

ДЗС учествуваше во гаснењето на шумскиот пожар во Дебарца


ДЗС учествуваше во гаснењето на шумскиот пожар во Дебарца

Денес, 14.8.2019г.(среда), авионите на Дирекцијата за заштита и спасување беа вклучени во гасење на шумскиот пожар во с. Велмеј - Општина Дебарца.
Во справувањето на шумскиот пожар во која гори Дабова шума ангажирани се и ЈП Национални шуми - Галичица и ТППЕ Охрид.
Дирекцијата за заштита и спасување во справувањето со шумскиот пожар е вклучена по барање на градоначалникот на Општина Дебарца и од препораките на Подрачното одделение при Дирекцијта за заштита и спасување од Охрид.
Дирекцијата за заштита и спасување апелира до сите граѓани и институции да се придржуваат
согласно препораките за забрана на движење во шумите и шумски предели.

Погледнете го видео записот од гасењето на пожарот преземи

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации