Logo

30/11/2020

Работна средба со претставниците на Канцеларијата за одбранбена соработка на САД во Северна Македонија


Господин Беким Максути, директор на Дирекцијата за заштита и спасување денес оствари работна средба со мајор Нејтан Фрај, заменик на Шефот на Канцеларијата за одбранбена соработка на САД и со  господин Игор Кралев, програм менаџер. На средбата се разговараше за досегашните активности во рамките на Иницијативата за цивилно-воена подготвеност за справување со катастрофи - ЦМЕП, но и за претстојните, кои  отпочнуваат од како Северна Македонија е полноправна членка на НАТО Алијансата.  Се разговараше и за  тековните проекти во рамки на програмата за Хумано деминирање на Европската Команда на САД. Директорот Максути подвлече дека Дирекцијата за заштита и спасување останува посветена на продолжување и унапредување на соработката со САД, како наш докажан стратешки партнер.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации