Logo

01/12/2020

Kоординативен состанок на Дирекцијата за заштита и спасување со претставниците од Армијата на РСМ и МВР


Во врска со пронајдените неексплодирани убојни средства при изведување на градежни работи на Градскиот стадион место викано „Под тумбе кафе“ во Битола,  на ден  01.12.20202, во просториите на Дирекцијата за заштита и спасување се одржа координативен состанок со претставниците од Армијата на РСМ и МВР за организирање на активности за уништување на средствата.

Договорено е се сите подготвителни мерки и активности, согласно законските прописи и процедури за уништувањето на пронајдените гранати, на армискиот полигон во Криволак. Поради големото количество на неексплодираните средства Дирекцијата за заштита и спасување од Армијата побара поддршка за транспорт. 

Активноста ќе трае до уништување на сите неексплодирани убојни средства пронајдени и отстранети од локацијата.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации