Logo

26/05/2021

Работен состанок во Република Хрватска


Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Bekim Maksuti одржа работен состанок во Република Хрватска со својот колега г-дин Дамир Трут, директор на хрватската цивилна заштита.
На работниот состанок се разговараше за унапредување на меѓусебната соработка помеѓу двете институции сродни по своите активности и усогласување на регулативите.
Целта на средбата беше продлабочување на соработката за успешни понатамошни активности во делот на Цивилната заштита.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации