Logo

08/10/2021

Пронајдено изчезнато лице во Стен Даутица


Вечер по најава за изсчезнато лице од страна МВР-Велес до ПОЗС-Велес на Дирекцијата за заштита и спасување беше побарано помош за пронаоѓање на лицето.

Првично беше потврдено дека лицето поради временските услови изгубил ориентација.

Тим за спасување од ПОЗС-Велес веднаш било упатено во местото викано Стен на Даутица во пределот на Македонски Брод.

Во координација на МВР-Велес и Тимот за спасување на ДЗС заедно со неговиот брат по неколку часа беше пронајдено и е во добра здравствена состојба.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации