Logo

22/07/2019

Joint reaction 19


Претставник на Дирекцијата за заштита и спасување во периодот 15-19.07.2019 година, учествуваше на Финална координативна конференција (ФКК) за вежбата „Joint reaction 19“ во Тирана, Р. Албанија. На вежбата која е планирана да се реализира во период 21-24.10.2019 година во Р. Албанија, Дирекцијата ќе учествува со двајца претставници. Вежбата “Joint reaction 19" е компјутерски асистирана вежба за регионална помош при справивање со природни непогодии во рамките на САД-Јадранска Повелба од А5 Инцијативата и сценариото на вежбата повикува на силен земјотрес кој ја погодува областа “Fushe Kruje“.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации