Logo

27/06/2019

Тактичко-показна вежба на тема: Гасење пожар


На ден 27.06.2019 год. под мониторинг на Центарот за обука на Дирекцијата за заштита и спасување, со учество на просторните сили на Алкалоид АД Скопје, во соработка со ТППБр Скопје е организирана и спроведена тактичко-показна вежба на тема: Гасење пожар во објект Г. Развоен Институт на Алкалоид АД Скопје, ПЦ Фармација на локалитетот во Автокоманда.
Вежбата ја раководеше штабот за заштита и спасување на чело со Кире Ицев - директор на секторот за општи и правни работи и командантот на ТППБр Скопје - Владимир Симоновски.
Во вежбата е прикажан сериозен однос на вработените и примена на стандардните оперативни процедури во случај на настанување на инциденти и други можни несреќи и непогоди кои можат да се случат во овој производен центар. Во рамките на вежбата е спроведена и евакуација на 111 вработени и примена на мерката за прва помош.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации