Logo

13/09/2019

Симулациска вежба во објектот на ШПАРКАСЕ БАНКА МАКЕДОНИЈА АД


На ден 13.9.2019 г.(петок), на вработените во објектот на ШПАРКАСЕ БАНКА МАКЕДОНИЈА АД, под мониторинг на Центарот за обука на Дирекција за заштита и спасување им беше спроведена симулациска вежба на тема: Евакуација на клиентите и вработените во случај на пожар.
Во вежбата беше покажан сериозен однос на вработените и примена на стандардните оперативни процедури во случај на природни непогоди и други можни несреќи.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации