Logo

27/09/2019

Обуки и подготовки на вработените во Клиничката болница Аџибадем Систина -Скопје


Од 25.09.2019год до 27.09.2019 год во Клиничката болница Аџибадем Систина -Скопје во организација и соработка помеѓу Црнтарот за обука на ДЗС и овластените лица од менаџментот се вршат обуки и подготовки на вработените за мерките за заштита и спасување и организирање и спроведување на симулациска вежба :" Згрижување и евакуација на болни ,повредени и персонал на Клиничката болница Аџибадем Систина -Скопје и примена на противпожарната заштита и прва медицинска помош во случај на земјотрес" .Вежбата ќе се одржи на 28 .09.2019 (сабота) со почеток во 10 часот во објектот на Клиничката болница.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации