Logo

27/09/2019

Мониторинг на тестирањето на вработените во службата за обезбедување и противпожарна заштита на Окта АД Скопје


На ден 27.09.2019 година на покана од службата за обезбедување и противпожарна заштита на Окта АД Скопје ,претставници од Центарот за обука на ДЗС присуствуваа и спроведоа мониторинг на тестирањето на вработените во службата на пожарникарите .Притоа е спроведена теоретска проверка на знаењата и психофизичка спремност на припадниците на оваа единица во која согласно нивната програма за оспособување спроведуваат интерни обуки,тренинзи,тестирања. Во комисијата на Окта АД Скопје покрај внатрешните членови присуствуваа и други служби за ППЗ и обезбедување од други институции.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации