Logo

08/10/2019

Основна обука на мерката за евакуација и противпожарна заштита во ВАСИДОРА, Прилеп


Центарот за обука по барање на менаџментот на ВАСИДОРА, Прилеп на ден 8.10.2019 година, oрганизираше и спроведе основна обука, со акцент на мерката за евакуација и мерката за противпожарна заштита.
На Обуката присуствуваа 30 учесници, припадниците на Штабот за заштита и спасување и универзалната единица ,а евакуирани беа 243 вработени, присутни на работното место во утврдениот термин.
Учесниците на обуката покажаа задоволително ниво на познавање на презентираниот материјал и ја поздравија активноста на Дирекцијата за заштита и спасување.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации