Logo

09/10/2019

Основна обука за заштита и спасување во АРИНИ ФЕШН, Прилеп


На ден 9.10.2019 година во oбјектот на АРИНИ ФЕШН, Прилеп во соработка со Центарот за обука на Дирекцијата за заштита и спасување се одржа основна обука за заштита и спасување ,со акцент на мерката за евакуација и мерката за противпожарна заштита.
На Обуката присуствуваа 29 припадници на штабот и универзалната единица за заштита и спасување ,а на евакуацијата учествуваа сите вработени присутни на работното место,вкупно 162 лица.
На обуката е прикажан сериозен однос на вработените и примена на стандарните оперативни процедури во случај на инциденти и други можни несреќи и непогоди кои можат да се случат во овој производен центар.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации