Logo

12/11/2019

Eвакуациска вежба на Општинските основни училишта на територија на Општина Карпош “Братство” и "Војдан Чернодрински"


На 11.11.2019 година и 12.11.2019 година под мониторинг на Центарот за обука на Дирекцијата за заштита и спасување спроведена е евакуациска вежба на Општинските основни училишта на територија на Општина Карпош “Братство” и "Војдан Чернодрински" на која учествуваа сите ученици и персоналот со што ја завршија планираната обука .Директорите на училиштата како и персоналот во истите покажаа голем интерес за целокупната активност и одговорен однос према оваа проблематика.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации