Logo

23/11/2019

Практичната вежба на тема: "Обезбедување на лице место на несреќа, гаснење пожар, спасување, евакуација и транспорт на настрадани лица"


На 23.11.2019г. (сабота), во Кавадарци, преставници од Дирекцијата за заштита и спасување учествуваа на практичната вежба на тема: "Обезбедување на лице место на несреќа, гаснење пожар, спасување, евакуација и транспорт на настрадани лица", организирана од Одделот за заштита на определени личности и објекти при МВР. Тимот од Дирекцијата за заштита и спасување на оваа вежба активно учествуваше во справување со мерката евакуација.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации