Weekly News

25/02/2020

Да научиме за поплавите


Безбедносни совети за младите луѓе и нивното семејство, за тоа како да се постапи пред, за време и по поплавите. Поплавите во земјите од Западен Балкан предизвикаа сериозни штети во изминатите години, понекогаш ставајќи го во опасност животот на луѓето. Во име на германското Федерално Министерство за економска соработка и развој (BMZ), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (ГИЗ) GmbH ги поддржува партнерите во четирите земји на сливот на реката Дрим (Албанија, Косово, Црна Гора, Северна Македонија) за развој на систем за прогнозирање на поплави за целиот слив на реката Дрим, за да се подобри раното предупредување и да се зголеми јавната свест за поплавите кај погодените заедници.

Видео

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации