Logo

29/12/2020

Делење маски од страна на Дирекцијата за заштита и спасување


Денес припадници на Дирекцијата за заштита и спасување спроведоа акција за делење на  бесплатни заштитни маски и дезинфекциски средства за граѓаните во Скопје, Тетово и Куманово како превенција од пандемијата КОВИД-19.
 

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации