Logo

30/12/2020

Пакетчиња за децата по поводо новогодишните празници


По повод новогодишните празници, во име на Дирекцијата за заштита и спасување и на директорот г-дин Беким Максути денеска беа посетени и поделени пакетчиња за децата на семејствата кои загубија животи од водената стихија на 06 август 2016 година во Сингилиќ и Стајковци.

Целта на ова добронамерна акција беше да се посетат и  да не се заборават семејствата кои ги изгубија најмилите.
Директорот исто така им посака најубави желби на децата и на другите семејства кои беа погодени од катастрофалните поплави.
 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации