Logo

20/01/2021

Добредојде за заменик директорот на Дирекцијата за заштита и спасување


Денеска директорот Беким Максути на Дирекцијата за заштита и спасување и официјално му честиташе за назначувањето за заменик директор на Дирекцијата за заштита и спасување на Зулфикар Зејнула, посакувајќи добредојде на новата функција.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации