Logo

25/03/2021

Координација и потрага на исчезнатото лице од с.Крани


Дирекција за заштита и спасување -Секторот за оператива и логистика во соработка со Подрачното одделение за заштита и спасување Ресен и началникот на полицијата во Ресен, одржаа состанок за координација и потрага на исчезнатото лице од с.Крани.

Претставниците од ДЗС заедно со полицијата беа на лице место на настанот за координација на потрагата на терен.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации