Logo

01/04/2021

Хуманитарна помош од Романија


Денес во Дирекцијата за Заштита и спасување пристигна донација од медицинските резерви на ЕУ, со посредство на Генералниот Инспекторат за итни ситуации при МВР на Романија. Донацијата се состоеше од 50.000 заштитни маски ФФП3 и 2000 маски тип ФФП2. На примопредавањето на опремата во Дирекцијата за заштита и спасување, покрај Директорот на ДЗС, д-р Беким Максути и Заменик Директорот, г-дин Зулфиќар Зејнулаи, присуствуваше и Н.Е. г-ѓа Адела-Моника Аксинте, Амбасадор на Романија во Северна Македонија. Ова е трета донација од Романија, што е уште една потврда за солидарноста и пријателските односи помеѓу двете држави.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации