Logo

05/04/2021

Известување


Во врска со информацијата за повреденото лице од с. Емирица – општина Кратово, која е пласирана на електронските медиуми, после објавата на FaceBook од г-д Павле Зафиров, ве известуваме дека Дирекцијата за заштита и спасување не била известена, ниту контактирана, ниту пак е барано помош во врска со случајот.

 

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации