Logo

12/04/2021

Дирекцијата за заштита и спасување продолжува со пронаоѓање на НУС во територијата на Република Северна Македонија


Во измината недела припадници на Дирекцијата за заштита и спасување во неколку места на територијата на Република Северна Македонија пронајдоа неексплодирани артилериски гранати кои датираат од Првата Светска Војна.

Пиротекничарите на ДЗС пронајдоа артилериски гранати со калибар 75 мм во Дојран и Мрзенци, исто така во Цареви Кули – Струмица и во с. Агино Село – Куманово. Сите гранати се сместени во магацините на ДЗС до нивно уништување.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации