Logo

19/05/2021

Работна средба со делегација од Република Албанија


Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Беким Максути, на 19.05.2021 година оствари работна средба со делегација од Република Албанија, предводена од г-дин Алфред Кристули, генерален директор на противпожарната служба на Албанија. Во делегацијата беа и претставници на албанската Агенција за цивилна заштита. На состанокот се разменија мислења за актуелните состојби во доменот на заштитата и спасувањето во двете држави, се разговараше за статусот на отпочнатите активности, за можностите за натамошно унапредување на соработката, како и за заедничко учество во меѓународни проекти. Добрососедските односи и зајакнувањето на регионалната соработка преку интегрирање на ресурси и капацитети, како и споделувањето на знаење и искуство, е единствениот пат кон успехот.
 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации