Weekly News

ЈАВЕН ОГЛАС

Дирекција за заштита и спасуваење на Република Македонија,врз основа на членовите 22,23,24,25,26, и 27 од  Законот за работни односи (,,Службен весник на РМ,, бр. 167/15-пречистен текст, 27/16, 120/18), а во врска со член 22 ст. 1  од Законот за вработените во јавниот сектор (Службен ве...

19/10/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Смоларски, Гевгелија, Дојран

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Преспа, Брајчино, Битола

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

15/09/2020

Видео:ДОМА СИ Е ДОМА - Галичник, Маврово

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Берово, Пехчево

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Шар Планина, Тетово, Гостивар

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Крушево, Прилеп

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Скопје

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Кратово, Кокино, Куклици

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Престојната NATO EADRCC вежба "Северна Македонија 2021"

Во рамките на престојната  NATO EADRCC вежба "Северна Македонија 2021", се одржа 3 дневна работилница (09-11.09.2020) во Струга.  Покрај престставниците на Дирекцијата за заштита и спасување и претставници на други релевантни институции од безбедносниот систем, на работилницат...

11/09/2020

„Дома си е дома“

ЈАВЕН ОГЛАС

Interreg – IPA CBC

STRASS – CCI 2014 TC 16 I5CB 009

12/08/2020

Уништувањето на НУС- неексплодирани убојни средства од страна на пиротехничарите при Дирекцијата за заштита и спасување

Вчера, 09.07.2020 на армискиот полигон Криволак започна уништувањето на НУС- неексплодирани убојни средства од страна на пиротехничарите при Дирекцијата за заштита и спасување. Уништувањето на НУС е комплексена операција која се одвива согласно Стандардна оперативна процедура за прифаќање, трансп...

10/07/2020

Задолжително носење заштитна опрема

Од денеска престанува да важи одлуката за забрана и посебен режим на движење – задолжително носење заштитна опрема, миење на раце и одржување на потребната дистанца. За повеќе информации кликнете тука

29/05/2020

15 години - Дирекција за заштита и спасување

Прославивме 15 години од формирањето на Дирекцијата за заштита и спасување. Активностите кои ги превземавме заедно во овие 2.5 години ја покажаа оправданоста и улогата која ја имаат припадниците на Дирекцијата за заштита и спасување во општеството. Со отпочнување на реорганизацијата, формирање на...

19/05/2020

Примопредавање на помошта од медицинските резерви на ЕУ

Дирекцијата за заштита и спасување, во соработка со МВР,  Царинската управа и ЈП за државни патишта, го организираше и реализираше приемот на опремата - 10000 заштитни маски, од медицинските резерви (rescEU Stockpiling medical resources) на Европската Унија. Помошта е доставена од страна на...

12/05/2020

Делење маски од страна на ДЗС и ЦК на Р.С. Македонија

Дирекцијата за заштита и спасување заедно со Црвениот Крст на Р.С. Македонија, вчера и денес (1 и 2 мај) на повеќе локации низ Скопје делеа заштитни маски на граѓаните. Носењето на заштитни маски, држење на физичка дистанца и оддржувањето на личната хигиена се трите клучни мерки за спречување на...

03/05/2020

Сите информации за коронавирус на едно место

Официјални информации за коронавирус во Северна Македонија    кликни тука.
Informacione zyrtare për koronavirusin në Maqedoninë e Veriut   kliko këtu.

03/04/2020

Мапа на заболени со корона вирусот по градови во РСМ

Мапа на заболени со корона вирусот по градови во РСМ, кликнете тука

31/03/2020

Состојба на Корона вирус во Република Северна Македонија

За сите најнови информации во врска со корона вирусот кликнете тук...