Logo

25/01/2019

Неопходни мерки согласно ново настанатата временска состојба


Дирекцијата за заштита и спасување со сите Подрачни единици низ Републикава, ја следи ново настаната временска состојба и апелира до сите Градоначалници и единици на Локалната самоуправа да бидат превземени сите неопходни мерки за расчистување на снегот и снежните наноси, со цел нормално одвивање на сообраќајот и заштита на населението согласно Законот за заштита и спасување.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации