Logo

28/01/2019

Oбука за Идентификување на потеклото на пожар-несреќен случај или кривично дело


Од 28.01.2019 - 01.02.2019 година, Дирекцијата за заштита и спасување во соработка со Амбасадата на Република Франција во Република Македонија, ја организира обуката „Идентификување на потеклото на пожар-несреќен случај или кривично дело„, која ќе ја реализираат експерти од службата за пожари и заштита од Вал д‘ Оаз, Франција. Покрај Дирекцијата за заштита и спасување во обуката учество ќе земат и релевантни институции како: Министерството за внатрешни работи, Основното јавно обвинителство, Територијалните против-пожарни единици и Основниот суд Скопје 1- Скопје. На крајот на оваа обука се очекуваат конкретни резултати и стандардни оперативни процедури со кои ќе се утврдуваат постапките при дефинирање на потеклото на пожарите, што преставува и олеснување и чекор напред во јакнењето на меѓу-институционалната соработка и олеснување на координацијата и комуникацијата при спроведување на истите. Обуката претставува и одлична прилика за понатамошно градење и унапредување на билатералната соработка помеѓу двете земји во рамки на Цивилната заштита.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации