Logo

06/02/2019

Меѓуресорски работен состанок


Во просториите на Дирекцијата за заштита и спасување се одржа меѓуресорски работен состанок помеѓу Дирекцијата, Министерството за Одбрана, Министерството за внатрешни работи и Министерството за здравство на тема: Спроведување на мерки и активности за заштита од неексплодирани убојни средства и други експлозивни средства.
Се разговараше во насока на поедноставување на процедурите при планирање, организирање и спроведување на мерката - заштита од НУС и други експлозивни средства.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации