Logo

12/02/2019

Подигна артилериска граната 75 мм од Првата светска војна


На ден 12.2.2019 год. во 13:10 часот од с. Кукуречани, општина Битола, пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување Битола, подигна артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. Гранатата беше пронајдена во дворно место при изведба на земјоделски работи.

Дирекцијата и понатаму ги презема сите потребни активности за дислоцирање и уништување на НУС и неексплодирани убојни средства, како и грижата за безбедноста на граѓаните.   

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации