Logo

18/02/2019

Пронајдени НУС


-  На 13.02.2019 год. во с. Лескоец, охридско,  при рушење на стара куќа, во темелите е пронајдена артилериска граната од 75mm од I Светска војна и 2 запалки за артилериска граната. Истите се подигнати од пиротехничар од ПОЗС Кичево и се привремено одложени во прирачан магацин.

- На ден 18.02.2019 година, подигната е рачна бомба од II Светска војна во ЕЛС Вевчани, струшко, по пријава од екипа на МВР и привремено одложена во прирачен магацин од страна на пиротехничар од ПОЗС Кичево.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации