Logo

19/02/2019

Отстранети артилериски гранати во Битола


На ден 19.02.2019 г.во 11.50 часот кај местото викано Црн Мост во центарот на Битола при изведба на градежни работи поточно рушење на стара куќа, од страна на работниците пријавено е дека се пронајдени две НУС. Истите се подигнати и безбедно пренесени од страна на пиротехничар во ДЗС од Битола при што е констатирано дека се работи за две артилериски гранати со калибар 75 мм од прва светска војна.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации