Logo

22/02/2019

Пронајдена Зоља


Покрај патниот правец Тетово - с. Селце е пронајден e неексплодиран ракетен фрлач - Зоља, од време на конфликтот 2001 година. Случајот бил пријавен од страна на случаен минувач.
Пиротехничар од Позс Тетово ја одстрани Зољата, која е привремено одложена во прирачен магацин.

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации