Logo

19/04/2019

Семинар на тема „Управување и координација на безбедносниот сектор во Република Северна Македонија“


Претставници од Дирекцијата за заштита и спасување учествуваа на семинар на тема: „Управување и координација на безбедносниот сектор во Република Северна Македонија“, на 17 и 18 Април 2019 година, во Домот на Армијата во Скопје. Семинарот е наменет за вработените во органи на државната управа поврзани со безбедноста и одбраната.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации