Logo

23/04/2019

Пронајдена бомба со италијанско потекло од Втората светска војна


На ден 22.04.2019 година, пиротехничар од Подрачно одделение Тетово при Дирекцијата за заштита и спасување интервенираше во отстранување на неексплодирана рачна бомба со италијанско потекло од Втората светска војна. Бомбата е пронајдена на брегот на Дебарско езеро и истата е отстранета од лице место, а,потоа пренесена во просториите на ПОЗС Тетово.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации