Logo

15/05/2019

Едукативно предавање со цел запознавање на учениците со работата на Дирекцијата за заштита и спасување


На ден 15.5.2019 година вработени од Пoдрачното одделение за заштита и спасување при ДЗС Крива Паланка, на барање од Наставниот кадар на ОУ "Јоаким Крчовски" одржаа едукативно предавање со цел запознавање на учениците со работата на Дирекцијата за заштита и спасување.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации