Logo

15/05/2019

Подготовки за тактичко-показна вежба за заштита и спасување ВИТАЧЕВО 2019


На ден 15.05.2019 екипа од Центарот на обука на ДЗС И претставници од менаџментот на ЈП МАКЕДОНСКИ ШУМИ одржаа работна средба и подготовки во Кавадарци по повод организирањето и спроведувањето на тактичко-показна вежба за заштита и спасување ВИТАЧЕВО 2019, притоа е извршено командирско извидување на теренот на висорамнината Витачево при сто се утврдени позициите, работните точки и другите потребни ресурси за тимовите и екипите -учесниците на оваа везба. Вежбата ќе се одржи на ден 22.05.2019(среда) и на неа ќе учествуваат околу 70 вработени од ЈП Македонски суми во состав на подружниците со користење на противпожарните возила.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации