Logo

23/05/2019

Работилница на тема: „Родова перспектива во намалување на ризици од катастрофи“


На 22.05.2019 година, претставници од Дирекцијата за заштита и спасување присуствуваа на работилница на тема: „Родова перспектива во намалување на ризици од катастрофи“, организирана од страна на Центарот за управување со кризи во склоп на проектот „ИПА ДРАМ“ во кој се вклучени сите релевантни институции од областа на проценка на ризик и мапирање. Оваа работилница го опфати намалувањето на ризиците согледано низ призмата на родовата еднаквост и улогата на родово разделените податоци во овие процеси.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации