Logo

23/05/2019

г-н Аднан Џафероски одржа работен состанок


Денеска на 23.5.2019 г.(четврток), директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-н Аднан Џафероски одржа работен состанок со претседателот на Здружението на еколошко образование за осовременување на образовниот процес,ЗЕОООП, г-ѓа Александра Петровска.Целта на средбата беше подобрување на соработката во областа на еколошкото образование и климатските промени и реализација на идни заеднички проекти. ЗЕОООП Скопје притоа му додели Благодарница на директорот на Дирекцијата поради искажаната поддршка за заедничко градење на цврсто и спремно општество, отпорно на секаков вид на непогоди.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации