Logo

30/05/2019

Состанок на Работната група за развој на проекти во организација на ДППИ ЈИЕ


На 27.05.2019 год., во Загреб, Р. Хрватска се одржа првиот состанок на Работната група за развој на проекти во организација на ДППИ ЈИЕ, на кој како претставник за меѓународна соработка од Дирекцијата за заштита и спасување учествуваше Милена Петроски. На тој состанок присуствуваа 17 експерти од земјите членки на ДППИ ЈИЕ, со цел да идентификуваат можности за соработка во развојот на заеднички проекти.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации