Logo

15/06/2019

Отстранета минофрлачка мина 75мм


На ден 15.6.2019година во 17:45ч.пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спасување подигна минофрлачка мина 75мм од Првата светска војна. Мината беше пронајдена во приватна нива во с.Алинци, општина Прилеп и е пренесена на безбедна локација.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации