Logo

18/06/2019

Преставниците од Дирекцијата за заштита и спасување Горан Андов и Никола Хаџи Стефанов учествуваа на работилница на IPA DRAM во Рим Италија


Од 10-12.06.2019 г. преставниците од Дирекцијата за заштита и спасување Горан Андов и Никола Хаџи Стефанов учествуваа на работилница на IPA DRAM во Рим Италија. На работилницата беше преставена ERRA за која имаше и обука.Електронскиот регионален ризичен атлас (ERRA) може да им обезбеди на земјите во регионот професионална алатка за складирање, објавување и користење на информации за подобрување на секојдневната работа на органите за цивилната заштита. ERRA e веб базирана алатка која служи како инструмент за детектирање на опасности, ранливост и мапирање, но ќе биде поврзан со европските инструменти за следење и националните системи за рано предупредување.Освен ДЗС на оваа работилница учествуваа и преставници од ЦУК но исто така на работилницата присуствуваа преставниците на земјите од западен Балкан како и преставникот на DPPI г-нот. Влатко Јовановски.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации