Logo

22/06/2019

Отстранета граната со калибар 75мм


На 22.6.2019 во 10:15ч. пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спасување беше подигната артилериска граната со калибар 75мм од Првата светска војна. Гранатата беше пронајдена во атарот на с.Лагово, општина Прилеп. Истата е безбедно пренесена на локација во Битола.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации