Logo

23/06/2019

Меѓународен ден на јавните служби


На 23 јуни ОН го прославуваат Меѓународниот ден на јавните служби притоа нагласувајќи го развојот и придонесот на јавниот сервис, препознавајќи ја работата на јавните работници и бодрејќи ги младите луѓе да бараат работа во јавниот сектор.Од првата Церемонија на доделување награди во 2003, ОН добиваат се поголем број на апликации од целиот свет.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации